dinsdag 20 juni 2017

EdamVolendam Verloedering In De Gemeenteraad

In de gemeenteraad van afgelopen donderdag een 'motie vreemd aan de orde' (dat betekent dat hij niet op de oorspronkelijke agenda staat) over de verloedering van de dijk in de kom Volendam.
Onderwerp: reclame-uitingen en rotzooi in de openbare ruimte.

Quote: Symphatiek. Overbodig.
En allemaal vóór-gestemd.

De titel van dit blog kunt u derhalve als Multi-interpretabel beschouwen.

Sympathiek ?
De manier waarop Lijst Kras en vooral hun voorman uitsluitend&alleen de dijk als onderwerp neemt is helemaal niet sympathiek.  Ware dat wel het geval dan had hij die 'verloedering' gemeentebreed aangekaart. Zo wist de voorzitter van GL uit de losse pols meteen een aantal andere locaties dan alleen de dijk te benoemen waar óók 'reclamebordenleed' (lees: visuele verloedering van openbare ruimte) storend is te noemen.


(klik op de tekst voor een vergroting)

Maar dat was niet de bedoeling. De motie is aangedragen door bewoners en ondernemers van de dijk. Uit puur eigenbelang. Kleingeestigheid. Alleen 'hun' dijk. Commercieel belang. Onderlinge kinnesinne. Bestuurlijk onvermogen. En Lijst Kras leent zich vanuit de luie raadsstoel
wel voor zulks cliëntisme.

Ach waar zijn de tijden dat Loek Kras nog een mening had en geen fractie nodig had met fractieleden die niet verder komen dan belangrijk-kijken en 1000 euro per maand opstrijken door vooral niets te doen.

Overbodig ?
Deze motie misschien wel. Daar ga ik niet over. Maar actie ondernemen tegen de verloedering van onze gemeenschap is natuurlijk nooit overbodig. Het antwoord van onze wethouder Koning (was is dat toch een zwakke broeder in dit gezelschap) was weer wél volkomen overbodig.

Deze wethouder is kampioen ambtelijke taal. Vingerwijzen. Warrig. Niet terzakedoende en niet terzakekundig. Slap. Nietszeggend. Ziet er geen been in om onzin (zeg nooit: leugens) over het beleid uit te kramen. Over verloedering gesproken. In dit geval in het bestuur zelf.

VriendenVanEdamVolendamSchoon nodigt deze wethouder en zijn collega die wél over het onderwerp gaat uit om een rondje door onze gemeente te lopen of te fietsen. Weer eens wat anders dan besturen vanachter het bureau of de voorruit van de dienstauto. Dan laten we zien wat verloedering a.g.v. ambtelijk falen in EdamVolendam in de werkelijkheid betekenen.

En dat zo'n 'motie-vreemd-aan-de-orde' in het echt van een hele vreemde orde is.

Bijvoorbeeld parkeerplaatsen.
U weet wel: die plekken waar we onze toeristen zo gastvrij ontvangen.klik op een afbeelding
voor een vergroting


Inclusief een wietboom.
Als hij bloeit hangen er allemaal wietzakjes in. (helaas leeg)
We tekenen in op een excursie met 100 locaties waar je de 'anti-verloederingsbroek' van afzakt.
Ga dáár maar eens een motie op loslaten. En dan graag een die niet alleen sympathiek en overbodig is maar waar we wél wat aan hebben. Inclusief bijbehorende dadendrang.

EdamVolendamSchoon heeft daar hele heldere ideeën over.

edamvolendamschoon@telfort.nlUpdate 2017 06 21
Vanavond bleek dat iemand wél alle grote zwerfvuil weggehaald heeft maar alles dat kleiner is dan
een plastic flesje - een melkpak - een blikje heeft laten liggen. Inclusief het leeghalen van de 'wietboom'

Het blijft dus een zooi.
Dat is toch geen opruimen ? Doet u dat thuis óók zo / de helft weglaten de rest laten liggen ?

Ik kom graag in contact met degene die dit deed. Positief want deels opgeruimd.
Maar dat kan beter.
Samen doen ?