maandag 5 oktober 2015

www.groot-waterland Goud Of Poep ?

Op het naburig web-siteje www.groot-waterland gaat het allemaal niet naar wens.
De vraag kwam aan de orde of de webmaster wel of niet censureert.
Hij doet wel meer wel - of juist niet - en daar zijn een hoop vragen bij te stellen.

Ik plaatste onderstaande reactie
die meteen werd verwijderd.
De vraag over die censuur is daarmee meteen beantwoord.

Direct daarop kreeg ik deze mail:

Ik gun je veel ruimte en meer dan heel veel anderen dat zouden willen doen.
Maar je laatste posting is zo respectloos en op de persoon
dat ik voor nu even klaar met je ben qua reacties.

Jammer want qua inzet blijf ik respect houden voor je inzet voor de maatschappij.

Webmaster

Blijkbaar heb ik iets geschreven dat zo'n heftige reactie oproept.
Het feit dat die reactie zo snel&heftig is geeft aan dat er misschien wel
een grond van waarheid in zit. Elke uitspraak in onderstaand artikel
kan ik overigens stuk voor stuk bewijzen.

Waar of niet waar ?
Dat mag u zelf beslissen.


De webmaster van www.groot-waterland modereert al jaren onnavolgbaar. Hij haalt naar believen weg of weigert te plaatsen. Verandert naar eigen inzicht reacties. Rommelt en rotzooit maar wat aan. Geen verklaring of uitleg als zoiets gebeurt tenzij je er expliciet om vraagt. En dan nog is het argument meestal 'dat hij niet genoeg tijd/zin/energie heeft om te kunnen modereren' 

Of er wordt gesteld dat iets tegen de regels is. Maar er zijn geen regels op Groot-Waterland. Niet eens die van het maatschappelijk gebruikelijke meest basale fatsoen of respect - omgangsvormen of aannemelijk taalgebruik. Hij doet al jaren niets aan het ad-hominem-reageren (op de persoon spelen). On topic blijven is geen issue voor hem. Slechts bij vlagen is een topic informatief - leerzaam of interessant. Het niveau is te vaak prutje.

De ledenlijst is een tijdje geleden verdwenen. Het kleine clubje overgebleven reaguuurders (incrowd) is bijna allemaal weer anoniem en heeft als enig doel onrust en rottigheid te trappen. Bij voorkeur ten koste van anderen. Meestal niet terzakekundig of op het onderwerp gericht. Het is mijn persoonlijke observatie dat het hier niet gaat om het meest intellectuele en erudiete deel van onze bevolking. Een gunstige uitzondering daargelaten zijn ze altijd anoniem en/of onder nickname.

De verhalen dat www.groot-waterland 'miljoenen' bezoekers zou hebben duiken jaarlijks op. Leugens. Kwestie van handig digitaal manipuleren. Vraag maar eens om u heen wie deze site kent en zoja of  hij/zij hem wel eens bezoekt. Niet dus. Zelfs mensen die wel af&toe even kijken op de site willen daar niet in het openbaar voor uitkomen. Dat zegt genoeg.

Alles dat deze webmaster plaatst is uit andere media gejat nieuws. Als zo'n medium er wat van zegt moeten ze het heel erg hoog spelen om diefstal van hun nieuws en foto's te voorkomen. Daar heb ik een paar jaar geleden onderzoek naar gedaan en de meningen over Piet Reijers en (toen nog) Edam.Volendam waren unaniem negatief.

Ondanks de aankondiging "Al Het Nieuws Uit EdamVolendam en Waterland" is het uitsluitend de webmaster die bepaalt welk nieuws we voorgeschoteld krijgen.

Een bepaald clubje mag op www.groot-waterland alles. Anderen niets. Dat geeft te denken. Deze webmaster (b)lijkt chantabel met zaken uit het verleden. (Mag ik hopen dat het niet om 'heden' of 'toekomst' gaat).

Ik heb heel veel mensen met respectabele meningen en kennis en ideeën hier steeds vaker zien wegblijven. Logisch. Het niveau is tegenwoordig poep. De kans op beschadiging groot. De impact nihil. De maatschappelijke waarde 0.

Op een handvol niet-anonieme en eindeloos geduldige en positieve gebruikers na wil(l)(d)en velen niet meer ge-associeerd worden met de inhoudsloze - altijd-op-de-persoon-gerichte - meestal racistische rechtse tinnef die door Jumbo's - Kwestions - TNM-en - Johannen - Vakmannen en ander sociaal en psychiatrisch ongerief vrijelijk mag worden gedelibreerd. Het is niet voor niets dat deze site onder controle staat van het MDI.

De webmaster van Groot-Waterland staat op de kandidatenlijst van de VVD EdamVolendam/Zeevang. De vraag blijft of een lokale politieke partij als de VVD ge-associeerd wil worden met deze site en haar webmaster. Vorig jaar werd een andere site - vlak voor de inhuldiging van een nieuw VVD-raadslid die er familiair aan gelinkt was - uit de lucht gehaald.

Webmaster Piet Reijers heeft de site - de principes en het doel
volledig uit de hand laten lopen. Betreurenswaardig.

EdamVolendam heeft dankzij een aantal digitaal-actieve mensen een digitale geschiedenis. Zelfs het anti-forum ForumEdamVolendam had (2003 - 2007) met ups en downs veel invloed. Of de overige websites (meestal niet interactief en eenzijdig) en bijvoorbeeld de Facebook-pagina's van politieke partijen of Twitter die rol kunnen spelen is de vraag.

Een gemeenschap als de onze heeft een goed geleid professioneel OPEN maar vooral respectabel en betrouwbaar forum nodig om de (nu meestal vastgelopen) maatschappelijke en politieke communicatie open te houden die anders uitsluitend via de NiVo - De Stadskrant - op straat - bij een koppie of in de kroeg verloopt.

www.groot-waterland zou die rol bij uitstek kunnen vervullen.Een site die al ruim 13 jaar staat met een webmaster die bewezen heeft veel te kunnen op ICT-gebied en met ruim voldoende positieve opties.

Helaas is de eigenaar dezelfde webmaster die dit goud in handen heeft
maar er stront van maakt

F.J. Seeboldt
EdamVolendam

evodammer schreef hier eerder over:

http://evodammer.blogspot.nl/2015/09/censuur-op-groot-waterland.html

http://evodammer.blogspot.nl/2015/07/negeren.htmlPS:  En dan zijn we weer terug in 2011.
http://www.groot-waterland.nl/2011/07/15/evodammer-dumpt-reijers-op-digitale-vuilnisbelt

21
Ik heb ’n beetje research gedaan, maar die nickname’s waar Fred zo’n hekel aan heeft, schijnt ie zelf ook te gebruiken. In werkelijkheid heet ie namelijk Seedball.


21
http://Www.evodammer.blogspot.freddie.en.slaafje.snaartje.hebben.in.hun.vertroebelde.geest.ten.alletijden.gelijk.nl

Jumbo
6
Beter 1 unit in Edam dan 10 in de lucht.