zondag 22 maart 2015

Meezing-Koren-Festival In Het Wapen Van Middelie

Vandaag

Meezing-Koren-Festival

in

Het Wapen van Middelie

wapen van middelie

Aanvang: 14.00 uur.

Toegang Gratis

Deelnemende koren zijn:

Het Bonte levenslied uit Purmerend
Opgericht in 1998 door Ron Gerritsen en Hans Glandorf, destijds eigenaar van het CafĂ© “De Bonte Koe” uit Purmerend. Bij het optreden van dit koor straalt het plezier ervan af. De naam Bonte levenslied voeren zij omdat zij niet alleen smartlappen zingen.


Shantykoor Nortada uit IJmuiden
Opgericht in 1998. Nortada staat voor Noordenwind in het Portugees. Het koor bestaat uit 3 accordeonisten, 1 trekzakspeler, een gitarist , slagwerker en 23 zangers.
Zij zingen Shanty ‘s, liederen die vroeger op de zeilschepen werden gezongen door de zeelui ter ondersteuning en begeleiding van de werkzaamheden . Veelal onder leiding van een shantyman. Deze gaf het ritme aan en hierop werd het anker gelicht, de zeilen gehesen, het dek geschrobd etc.
Tijdens de vrije uurtjes verzamelden de matrozen zich aan dek en dan werden forebitters gezongen, liederen die gingen over de visvangst, afscheid nemen, maar vooral over drank en vrouwen.


Meezingkoor Middelie
Op 3 april 2007 opgericht door Kees de Groodt, liefhebber van het Amsterdamse lied en een goede smartlap. Onder leiding van de dirigent oefent dit koor 2 wekelijks op de thuisbasis “Het Wapen Van Middelie”. Zij brengen onder begeleiding van 3 accordeonisten, een bassist en een drummer een gezellig meezing repertoire. Hits van Johnny Jordaan, Tante Leen, Frans Bauer, Jan Smit, Gerard Joling en vele anderen.

Kortom het wordt een gezellige middag in Het Wapen Van Middelie
en meezingen mag met of zonder valse noot.



Aansluitend is er een
stamppotbuffet

€ 12,50 p.p.
Reserveren gewenst.

Het wapen van Middelie
Brink 1
1472 GB Middelie
0299 - 62 13 76
www.hetwapenvanmiddelie.nl