donderdag 20 november 2014

Mona Keijzer Petros Berga Lezing.

vrijdag 21 november a.s




Geachte heer/mevrouw,

De Locatieraad en de werkgroep Lezingen van de RK Nicolaasparochie Edam nodigen u van harte uit voor de Petros Bergalezing op vrijdag 21 november a.s. om 19.30 uur in de RK Nicolaaskerk, Voorhaven 124, Edam.
 
Deze lezing wordt gegeven door Mona Keijzer.
Zij is lid van de tweede kamer voor het CDA. Zij vertelt hoe haar jeugd, geloof en opvoeding in Volendam hebben geleid tot haar politieke ambitie. De avond begint om 19.30 uur in de RK Nicolaaskerk, Voorhaven 124.


Deze lezingencyclus is met eerdere sprekers als majoor Bosschart, Jacobine Geel, Antoine Bodar, Jan Pronk en Wilfred Kemp een aandachttrekkende avond geworden. Petros Berga, de voormalige pastoor van de parochie Edam, was de initiator en drijvende kracht achter de organisatie en daarom is de lezing nu naar hem genoemd. Ook nu weer belooft het een unieke avond te worden.

De lezing van Mona Keijzer wordt muzikaal opgeluisterd door dwarsfluitist Sonja Tol en pianist Emma Ulrich-Roele. Sonja Tol studeerde af aan het Stedelijk Conservatorium van Zwolle, Emma Roele aan het conservatorium van Amsterdam. Zij spelen enkele lichte klassieke stukken.

Mona Keijzer groeide op in een katholiek gezin in Volendam. Na een studie Nederlands recht en bestuurskunde te hebben afgerond in Amsterdam werd zij advocaat bestuursrecht en mediator. Van 1994 tot 2006 was zij politiek actief voor het CDA vanuit Ilpendam. Tussen 2007 en 2012 was ze wethouder in Purmerend, waar ze WMO en welzijn, zorg en jeugdzorg, sport en recreatie in haar portefeuille had; eerder was ze wethouder in de gemeente Waterland.

In mei 2012 kreeg Mona Keijzer landelijke bekendheid en werd ze bijna lijsttrekker van het CDA. Binnen een week verdubbelde haar populariteit volgens een peiling van Maurice de Hond, maar bij de verkiezing onder CDA-leden moest ze het afleggen tegen partijgenoot Van Haersma Buma.
 
Mona kwam hierna op de tweede plaats van de kandidatenlijst. Zij kreeg 127.446 voorkeurstemmen.
In de Tweede Kamer is Keijzer nu woordvoerder verpleegzorg, thuiszorg en cultuur.
Ze verschijnt vaak in de media vanwege de actuele aandacht voor de grote veranderingen in de zorg.

Wij begroeten u graag op vrijdag 21 november a.s.

Locatieraad en werkgroep Lezingen

Nicolaasparochie Edam

 
PROGRAMMA
 
 
De kerk is open vanaf 19:00 uur


19:30 Opening

19:35 Lezing Mona Keijzer

20:05 Muzikaal intermezzo

20:20 Pauze

20:40 Vervolg lezing, vragen, discussie

21:00 Muzikaal vervolg

21:35 Afsluiting, napraten



De toegang is gratis.

Meer informatie
secretaris@parochieedam.nl