zaterdag 28 december 2013

Meester Kackadoris

Dit is een schilderij van Jan Steen en het heet: De Kwakzalver.
Een schilderij van bijna 5 eeuwen oud. Uit de tijd dat we als mensheid nog maar nauwelijks konden geloven dat de aarde niet plat was en de zon niet om de aarde draaide.



Nederland kent al 130 jaar een Vereniging Tegen Kwakzalverij.

http://www.kwakzalverij.nl



De Meester Kackadorisprijs
is de prijs die
de Vereniging tegen de Kwakzalverij
eenmaal per jaar uitreikt
aan die persoon of instantie die dat jaar
volgens de vereniging
de kwakzalverij
zeer bevorderd heeft.

De naam van de prijs
is ontleend aan de kwakzalver Kackadoris
die een hoofdrol speelt in het tafelspel Meester Kackadoris / ende een doof Wijf met Eyeren van Filips van Marnix van Sint-Aldegonde (1596).








In een toespraak bij het afscheid van een bobo van deze "Vereniging" meldt onze minister van volksgezondheid via een videoboodschap (ze is vast gratis lid maar wordt liever niet gezien op dit soort bijeenkomsten ?) dat de strijd moet worden aangebonden met "mode-ziekten" en alleen evidence-based geneeskunde de toekomst heeft. De aantrekkelijkheid van alle alternatieve geneeswijzen moet worden ontmoedigd en gerelativeerd.

Apotheken zouden volgens haar geen andere dan de door de farmaceutische industrie aanbevolen geneesmiddelen meer in huis mogen hebben en zorgverzekeraars moeten dat hele zinloze en nutteloze gedoe rond alternatieve geneeswijzen uit het pakket gooien. Het Nederlandse volk (ze lijkt namens ons te spreken) moet niets hebben van Meester Kackadoris

Zijn wij even blij met zo'n minister. Niet !

Dat we discussie voeren over wat kwakzalverij is en wat niet, lijkt me goed, maar
om alles dat niet door de medische en farmaceutische grootverdieners als evidence-based wordt goedgekeurd af te wijzen geeft aan dat we hier met een minster te maken hebben die de volksgezondheid en het vermogen van "het volk" om zelf keuzes te maken respectloos schoffeert.
Alleen geld is voor haar een evidence-based gegeven.

Tijd om te gaan mevrouw de minister. Nederland zit niet te wachten op zo'n vooringenomen
slecht-geïnformeerde rechtse muts met vorige-eeuwse ideeën.
U bent hier zelf de - politieke - kwakzalver.

teken de petitie:
http://petities.nl/petitie/aftreden-geeist-van-minister-schippers

F.J. Seeboldt
EdamVolendam
edamvolendamdigitaal@xs4all.nl


UPDATE:
Beste evodammer. 
Dank voor je support. Het belooft in elk geval niet veel goeds voor ons alternatief therapeuten, dat zij onze minister is. Ik ben ook tegen kwakzalvers, maar ze is wel erg ongenuanceerd en gooit iedereen op de zelfde grote hoop. Zij heeft ook al bewerkstelligd dat er niet meer op homeopathische zelfzorgmiddelen vermeld mag worden waar het voor dient. Haar levens-partner Sander Spijker heeft een belangrijke positie bij het Slotervaart ziekenhuis. Lekker netwerk!