vrijdag 29 december 2017

www-groot-waterland: Aan Alles Komt Een End

Op het einde van het jaar is het misschien goed om eens terug te kijken en vooruit te blikken.
In dit geval op het wel&wee (weinig wel - veel wee) van groot-waterland.nl

De website groot-waterland.nl vervulde jarenlang
een functie binnen onze gemeenschap.
In goede en in slechte tijden.
Op goede en op slechte wijze.
Met goede of juist met slechte bedoelingen.
Maar groot-waterland.nl wás er.
Overigens meestal bij gebrek aan beter.
In het land der blinden is Eenoog nu eenmaal koning.

Er valt zelfs wat te zeggen voor de aanvankelijke idealen en streven van webmaster Piet Reijers en over zijn ICT-bekwaamheden niets dan lof. Maar die tijden zijn voorbij. Webmaster Piet Reijers van groot-waterland is diep weggezakt in zijn zelfgeschapen modderpoel. I.p.v. steeds beter werd zijn site steeds slechter. Tot op het trieste af. De risee van EdamVolendam. De schaamte ver voorbij.

Het nieuws blijft gejat. De afbeeldingen idem. 'Al Het Nieuws' is altijd oud nieuws. De selectie van de onderwerpen blijft manipulerend. Het bijbehorende forum is op een haar na dood. Nog slechts een klein - vrijwel altijd anoniem - groepje reageert er nog. Meestal vanuit de onderbuik.  95% van de gasten op het forum kenmerkt zich niet door en overmaat aan intelligentie en opvoeding. Beleefdheid en/of wellevendheid en/of een glimp van respect zijn er schaars. Sociale misfits. Psychische gevallen.

Reageerders die wél netjes en zorgvuldig en niet anoniem
hun weloverwogen en goed-onderbouwde bijdrage leveren
op het forum zijn met het spreekwoordelijke kaarsje te zoeken.  99,9% Blijft na één of een paar pogingen gedesillusioneerd weg.  De echte die-hard positivo's hebben het zwaar.

En als je kritiek hebt - hoe goed onderbouwd/niet anoniem en terecht ook word je geblocked. Van webmaster Piet Reijers mag je zeggen wat je denkt als je maar denkt wat hij zegt.

www.groot-waterland wordt gemodereerd vanuit de dubbele agenda de vriendjespolitiek en omdat de webmaster chantabel (b)lijkt.
Te vaak rechts en met racistisch gedachtengoed. Een aanjager van de kommenstrijd en de (Piet Reijers = verdeel&heers) haatdragende en haatzaaiende aanverwante rottigheid.

Sinds een paar maanden is er naast de site en twitter (ook al zulks dramatisch helemaal niks) ook de FakeBoek-pagina. Die meldt ook geen nieuw nieuws maar verwijst naar de website groot-waterland. Een noodgreep van webmaster Piet Reijers  die zijn bezoekersaantallen nóg dramatischer zag dalen dan ze al deden.

Fake-nieuws en niveau poep. Het maakt niet uit. Zolang webmaster Piet Reijers er -ongeacht de schade die hij aanricht -
maar geld aan verdient.

En die cijfers zijn tegenwoordig (alle idealen zijn vervlogen) het enige belang want hij verdient er maandelijks tussen de € 500,-  en € 1000,- euro aan.
Dankzij mijn en uw tegen-beter-weten-in-geklik.

Over het niveau van FakeBook en twitter en de mensen die daar reageren kunnen we het eens zijn:
je moet toch wel gebrek aan functionerende hersencellen hebben om daar aan mee te doen.

De 'vaste hap' op het 'forum' van de website die op steeds dezelfde onderwerpen steeds dezelfde reacties geeft (kan een forum een perpetuum mobile worden ?) is gemakkelijk te benoemen:
Snaartje (Anita Kroon) - De rechts-racistische kommenstrijd-voorganger Willem Wouters (Albert Veerman) - De beroepstreiteraar Barsa (Thomas Buter) - de altijd ruzie zoekende TMN (Tom Veerman) - Vanilla (C. Tol) - KeMO (de immer agressieve Kees Mooijer) - de eindeloos kopy-pastende zeurkous Kees Nardoes (Erwin Buijs) - Recistencia (recent met een religieus probleem) - Smartsys (Jeroen Leeflang) - de zeer onopgevoede Johan R (Johan Runderkamp) - de altijd eerst uit-de-heup-schietende-en-dan-pas-nadenkende Lotje (Carlo Molenaar) - de extreem-rechtse mevrouw J. Regter (?) - betweter 'J.H. Gelijk' (Piet Reijers zelf onder alias) - beroepsdombo Jumbo (Kees Veerman) of onze nieuwe 'ster' aan het rechts-racistische anonieme front  'Wilhel Mina'.

Zure oude mannetjes. Allen met hun eigen 'stijl': gezeur - agressie - stupiditeit of uitgesleten 'humor' en evenzovaak zonder enige diepgang of kennis van zaken. Kampioenen digitale kots. Reutelende intellectuele en a-sociale wanhoop waar niemand meer iets mee kan.

Een volledig overzicht van alle 'leden' is te krijgen via edamvolendamdigitaal@xs4all.nl.
Wel nádat ik heb kunnen controleren dat u een betrouwbare en positieve interesse hiervoor heeft.
(u hoeft dus niet midden in de nacht te bellen of mailtjes met fake-namen
en fake-e-mail-adressen te sturen)

Weet u wat u zou moeten doen ?
Zelf een kijkje nemen op www.groot-waterland.nl.
Zelf uw oordeel vormen.

Daarna kunnen we vaststellen of het nou echt zo gek is wat evodammer erover schrijft.Wellicht is het een goede optie om met de website groot-waterland.nl te stoppen.

Daar missen we als gemeenschap niks meer aan. Het nieuws komt via allerlei andere media toch wel op ons pad (voor zover het nieuws is dat we willen weten) en de commentaren op het bijbehorende forum en daaraan geplakt FakeBook en twitter kunnen we missen als poep-onder-onze-schoen.

Mijn advies aan internet-crimineel Piet Reijers en zijn sociaal-maatschappelijk parasitaire digitale bestaan: maak de wereld echt mooier -
stop met groot-waterland.nl.

Het idee blijft dat een aantal belanghebbenden zoals De NiVo - De Stadskrant - Groot-Waterland - Marker Nieuws - Waterlands Weekblad (en nu vergeet ik er vast nog een paar) onder leiding van de gemeente EdamVolendam alvast een voorschotje nemen op de fusie met Waterland in 2022 en komen tot een mooie samenwerking i.p.v. tegenwerking op internet en verbinding i.p.v. versplintering nastreven, Een gemeente-brede website met nieuws en een kritisch en informatief goed positief strak gemodereerd forum. Professioneel opgezet en professioneel gerund.

Wat een verademing zou dat - na alle ellende met groot-waterland - zijn.

Het geld is niet het probleem Potjes genoeg in de lokale schatkist. Al is het maar van het geld dat uit de frictiekosten 2016 is overgebleven of uit de frictiekosten 2022 gebruikt kan worden.

Een digitaal dorpsplein waar iedereen graag komt omdat het er goed toeven is.

Daar ga ik in 2018 over verder dromen.

F.J. Seeboldt
EdamVolendam