maandag 9 oktober 2017

Heppie Nog Een Kleppie ?

De staat waarin onze openbare straatverlichting verkeert is dramatisch.

U kunt dat zelf zien door een keertje niet langs die lantaarnpaal te lopen
maar er eens goed naar te kijken.

Het bedrijf Pilkes heeft als opdracht van de gemeente het onderhoud en de vervanging te doen.
Zij - of de opdrachtgever - doen dat dat dus heel slecht.

Ik ga u niet lastig vallen met het feit dat ze contractueel verplicht zijn binnen 24 uur uitgevallen straatverlichting te repareren of binnen 48 uur bewoners te informeren over de reden van het langer duren en wanneer dat wel gaat gebeuren. Overbekend zijn de klachten over straatverlichting die het soms weken niet doet. En burgers die daar tevergeefs over klagen.

Behalve dan bij de medewerkers van Pilkes en vermoedelijk bij de wethouder van EdamVolendam in de straat. Dan brandt de straatverlichting altijd.

Er stapte een meneer van Pilkes uit zijn autootje - gaf met een hamer twee klappen op een lantaarnpaal in de Claes Boesserstraat en wilde weer instappen.

Zo 'repareren' we hier thuis ook wel eens als iets het niet doet: er een klap op geven. Maar wij betalen daar dan weer geen gemeenschapsgeld / gemeentebelasting voor.

Ik sprak de meneer aan met de vraag wat hij deed. En of er nu eindelijk een echt goede afdek-klep op deze lantaarnpaal zou komen. Niet zo'n gekke vraag want al sinds vele jaren was deze lantaarnpaal dichtgeplakt met plakband&tape.

De meneer werd boos. 'Die kleppies zijn meer te krijgen. Dan moest er een hele nieuwe paal komen. En ik moest daarvoor niet bij hem zijn.'


Hij had blijkbaar als opdracht lantaarnpalen met twee ferme tikken met zijn hamer weer voor een poosje in het gareel te krijgen. De rest was zijn werk niet. En hij vond mijn opmerking heel vervelend want stapte onder boos gemompel weer in zijn autootje.

Hij bleek op weg naar een volgende lantaarnpaal op een naburig pleintje om daar met een rol zwarte tape onze veiligheid te gaan behartigen. (U moet weten dat  achter zo'n klepje 240 volt elektrische stroom open en bloot zit te wachten op kinderhandjes of op lekkage zodat de hele paal en/of de omgeving na een regenbui onder stroom kan komen staan).


Als ik vandaag binnen een straal van 100 meter
3 lantaarnpalen vind die zo halfgaar opgelapt zijn
(zie foto's) met een kleppie of met een tape
hoe erg zal het dan gemeente-breed dan wel niet zijn ?


U kunt dat zelf zien door een keertje eens niet langs die lantaarnpaal te lopen
maar er eens goed naar te kijken.

Onderhoud van de openbare ruimte in EdamVolendam. Wel begroot. Niet uitgegeven.
En we noemen het 'besparing'. Een verkeerd soort zuinigheid die op de lange duur geld kost.
Geen politieke partij die er wat van zegt of aan doet.

Ik noem het armoe.

edamvolendamschoon@xs4all.nl

klik op de afbeelding voor een vergroting
Gemeentenieuws:
Opnieuw is er sprake van een storing van de openbare verlichting in Beets. Zo lang het probleem nog niet definitief verholpen is laat Liander de verlichting nu 24 uur per dag branden. Verwacht wordt de storing binnen tien werkdagen te hebben verholpen.


Armoede in EdamVolendam
 over kleppies gesproken die jarenlang met ductape vastzitten
omdat we te armoeiig denken om het goed te doen en het netjes te maken.


Bij het leeghalen van de papiercontainer ging er iets mis. Het gevolg was dat 4 mensen van Tol Milieu een kwartier bezig zijn geweest de ondergronds container met de hand leeg te scheppen en naderhand weer met de hand te vullen. Ik heb als buurtbewoner meegeholpen. Irritant feit: er reed tot 3 x toe een autootje van EdVo langs (met ladder en happertje) maar reageerde niet. Slechte zaak ! Ander feit: we hebben het klepje van de papiercontainer geforceerd. Zat al met ductape vastgeplakt. Ik heb erover gebeld maar kreeg geen reactie anders dan: 'we zullen er een melding van maken' Maar het had haast. Dat klepje mag niet open blijven staan want dat is heel gevaarlijk voor onderzoekende kinderen en nieuwsgierige huisdieren. Ik ga er van uit dat het de verantwoordelijkheid van de gemeente EdamVolendam is om dit in orde te maken en de verantwoordelijkheid van de gemeente EdamVolendam is als er ongelukken gebeuren.
Nee. Uw dienstverlening is nog steeds niet op orde.
Nee. Het niveau van onderhoud (in dit geval papiercontainer) is nog steeds heel slecht)
Nee. Ik ben niet blij met de manier waarop u mijn belastingcenten besteedt en ons als burger of medewerkers van dienstverlenende bedrijven als Tol Milieu in de steek laat.0


Melding Openbare Ruimte

Bedankt voor uw melding.
Deze wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.

Uw referentie: 000000005cc5