vrijdag 24 maart 2017

FC Volendam Doet Mee Aan De Landelijke OpschoonDag


Doe mee aan de Landelijke Opschoondag!

24 maart 2017
FC Volendam neemt deel aan de Landelijke Opschoondag (LOD). In samenwerking met Nederland Schoon organiseert FC Volendam een evenement op deze dag. We zijn nog opzoek naar mensen die mee willen doen aan dit evenement.

25 Maart organiseert FC Volendam in samenwerking met Nederland Schoon een evenement wat in het teken staat van de Landelijke Opschoondag.
Een evenement waarin FC Volendam opzoek is naar verbroedering met de Waterlandse gemeenschap en wil laten zien dat Volendam supporter is van schoon. De planning van het evenement is als volgt:
  • 10:30: Inloop met koffie en thee
  • 11:00: Start evenement (Er worden vijf groepen gemaakt en elke groep maakt één van de vijf aanlooproutes naar het stadion schoon).
  • 12:00: Groepsfoto
  • 12:15 tot 13:00: Compleet verzorgde lunch in de Runderkamp Loung (Kras Stadion)

Bent u supporter van schoon en/of draagt u FC Volendam een warm hart toe? Meld u dan nu aan door een mail te sturen naar: nick.hoogebeen@fcvolendam.org. 
Goed bezig daar bij FC Volendam. Dikke duim namens EdamVolendamSchoon.

Behalve dat wat-schoon-is-schoon-blijft heeft zo'n actie ook opvoedende en verbindende waarde. En goed voorbeeld dat hopelijk goed doet volgen.

Het roept de vraag op of verenigingen - clubs - scholen - bedrijven e.a. weten dat NederlandSchoon/Nedvang ze een bedrag betaalt als ze een contract sluiten om de omgeving van hun eigen gebouw - sportveld - school - bedrijf e.a. zelf en met regelmaat schoon te houden. Betaald per zak. Als aanvulling op andere activiteiten waar ze een extra centje voor de club mee kunnen verdienen.

Dat geld komt uit de zwerfvuilsubsidie die EdamVolendam al sinds 2013 krijgt (tot 2017-12 ongeveer 200.000,- euro) die onze gemeente stilgezwegen in de grote pot stort en waar niet mee wordt gedaan waarvoor hij bedoeld is. (bij ons thuis heet dat gewoon frauderen maar de vergelijking met de hondenbelasting of rioolbelasting voor mensen zonder riool dringt zich op).

De gemeente EdanVolendam kan/moet verenigingen - clubs - scholen - bedrijven die zwerfvuil verzamelen en hun eigen omgeving netjes houden van die subsidie extra financieel ondersteunen. Met een beetje goede wil een extraatje van 1000 of meer euro per actie / project.

Misschien moet FC Volendam (en met hen nog 101 andere clubs verenigingen instellingen) eens bij de gemeente EdamVolendam informeren over die extra bijdrage uit deze 'zoekgeraakte' pot. Opeisen. Altijd een leuk extraatje voor de amateurs en bijvoorbeeld de jeugdopleiding of de supportersclub.

De conclusie is helaas dat de gemeente EdamVolendam al jaren dit geld achteroverdrukt dat via dit soort schoonmaakacties eigenlijk bij onze clubs, verenigingen en scholen terecht zou moeten komen.

Misschien een goede aanleiding voor een aantal volksvertegenwoordigers om niet alleen op zaterdag 25 maart zelf mee te doen maar ook het deksel van deze beerput vol bestuurlijk zwerfvuil eens op te tillen.

Een mooi onderwerp voor onze volksvertegenwoordigers om op donderdag 16 april op de agenda van de gemeenteraadsvergadering te zetten.