donderdag 15 oktober 2015

Aanhangwagentje Als Zwerfafval ?

Op het Klein Westerbuiten (Singelweg / N247) staat een aanhanger met opbouw. Er zit een briefje op van een meneer van de Provincie Noord-Holland die graag contact wil met de eigenaar.


De aanhanger is vermoedelijk bedoeld
als een soort illegaal continue reclamebord.

De opbouw die erbij staat kan in het bakkie
en daarop dan weer de reclame.
Een goede - want drukke - plek.

De aanhanger is ook vastgelegd aan een stevige paal met slot en doorknip-beveiliging. 

Geen half werk dus.klik op de afbeelding
voor een vergrotingHet gebeurt vaak dat de gemeente of provincie (waarom werken ze hierin niet samen ?)
een aankondiging plaatsen. Dat een aanhanger binnen 6 weken weggehaald moet worden of anders wordt weggehaald. Dat kost allemaal geld en ambtenarentijd.  Krijgt de ex-eigenaar dan
een rekening ?

Weghalen Aanhanger Noorderstraat Edam
Aanhanger in de NoorderstraatOp een parkeerplaats aan de Noorderstraat staat een aanhangwagen geparkeerd in strijd met de APV. Het gemeentebestuur verzoekt de eigenaar of rechthebbende hiervan uiterlijk 3 november 2015 deze aanhangwagen te verwijderen of contact op te nemen met de afvalstoffencontroleur, de heer H. Breunis, tel. 0299 398378. Wanneer aan deze oproep geen gevolg wordt gegeven, dan verwijdert de gemeente de aanhanger. Deze wordt dan nog tot 1 december 2015 op de gemeentewerf bewaard, alvorens te verkopen of te vernietigen.

En dat vind ik dan weer gek.
Als je afval op straat gooit - wild-plast of verkeerd parkeert krijg je pats-boem een flukse boete waar je niet meer onderuit komt en/of wordt je voertuig onmiddellijk weggesleept.


Maar als je een aanhangwagentje ergens dumpt (wat toch een heleboel afval bij elkaar is)
krijg je ruim de tijd - geen rekening en vragen ze of je er 'alstublieft -s.v.p.' over wilt komen praten.

Ik snap het wel. Dit soort aanhangertjes zijn anoniem. Geen nummerbord. Hooguit een chassisnummer. Een hoop werk om erachter te komen van wie ze zijn. Aanhangertjes leiden een volstrekt eigen leven. De eigenaren van dit soort 'zwerfafval' zijn te vaak niet
de meest coöperatieve medemensen.

Ik zou het wel weten. Niks keurig briefje. Meteen inladen en afvoeren zo'n ding. Al of niet uitzoeken wie de eigenaar is. Misschien meldt hij/zij zich zelf wel. Daarna √°lle kosten + boete daarop verhalen.
Dan is dit rare verschijnsel snel over.

Zwerfafval in alle soorten en maten; we moeten het niet willen.

edamvolendamschoon@telfort.nl