dinsdag 16 juni 2015

Red De Zorg
Deze regering bezuinigt miljarden op de zorg. 
  • Terwijl verzorgingshuizen sluiten en ouderen langer thuis moeten blijven wonen, bezuinigt de regering op de zorg thuis.
  • Terwijl ouderen in een verpleeghuis te weinig zorg en aandacht krijgen omdat de werkdruk voor medewerkers torenhoog is, bezuinigt de regering op de verpleeghuizen.
  • Terwijl zorgverzekeraars recordwinsten maken, bezuinigt de regering op de zorg aan psychiatrische en gehandicapte cliënten. 
Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden,
psychische problemen of een handicap hebben, raken deze zorg kwijt.
Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen.


Wij roepen de regering daarom op

om de afbraak van de zorg nu te stoppen.


De zorg is van ons allemaal, van jong tot oud. Van de zorg wordt steeds meer een markt gemaakt, waar de centen boven de kwaliteit gaan. Werknemers in de zorg kunnen hun werk steeds minder goed doen.

De kosten in de zorg kunnen gedrukt worden door de bureaucratie aan te pakken, door een eind te maken aan de macht en winsten van zorgverzekeraars, door te stoppen met absurde beloningen aan de top en door de professionals van de werkvloer weer aan het roer te zetten.

Maar deze regering ziet de zorg als een probleem.
Zorg is echter een oplossing.
En een vak!
Cliënten en patiënten moeten de zorg krijgen
die ze nodig hebben.

DAAROM WILLEN WIJ: 

1.    Geen bezuinigingen op de zorg en ondersteuning thuis;
2.    Geld voor zorg moet aan zorg worden besteed, we stellen paal en perk aan winsten, bureaucratie en topbeloningen;
3.    Een norm voor voldoende personele bezetting in een zorginstelling, zodat cliënten altijd de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben;
4.    Werken in de zorg is een vak. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van enorme waarde, maar kunnen nooit professioneel zorgpersoneel vervangen;
5.    Echte banen in de zorg. Van een baan in de zorg moet je zelfstandig kunnen leven. We willen geen gedwongen zelfstandige zonder rechten zijn of verplicht worden loon in te leveren.Ga naar deze website en teken de petitie:

er was een melding dat bovenstaande link niet bij iedereen werkt.
probeert u in dit geval deze.
http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/volkspetitie-red-de-zorg/Drie weken geleden vroegen wij u de Volkspetitie Red de Zorg te tekenen. Inmiddels hebben ruim 300.000 mensen dat gedaan. Als u nog niet hebt getekend wil ik u graag oproepen
dit alsnog te doen. Een kleine moeite - een groot gebaar.

Roep ook vrienden, collega's en familie op om te tekenen voor goede zorg. Nu is het moment.
We hebben nog een paar dagen! Stuur deze mail door naar vrienden, collega's en familie en steun ons in de eindsprint richting 19 juni.

Dan overhandigen we de Volkspetitie aan staatssecretaris van Rijn en gaan we erover in debat met de politieke partijen uit de Tweede Kamer. Ik hoop dat u, net als ik, bij het grote zorgdebat in Den Haag aanwezig bent, vrijdag 19 juni om 13.00 uur, Hofplaats. 

Inmiddels komen er duizenden handtekeningen per dag binnen. Door het beleid van het kabinet verliezen honderdduizenden kwetsbare mensen hun zorg en tienduizenden werknemers in de zorg hun baan. Organisaties zoals de landelijke cliëntenraden en de politievakbond ondersteunen de Volkspetitie. Zij zien dagelijks de gevolgen van de afbraak van de zorg. Maar ook kerken, moskeeën en sportclubs sluiten zich spontaan aan. Talloze prominenten, waaronder Humberto Tan, Paul Witteman, Albert Verlinde, Arie Boomsma, Willeke Alberti, Jan Mulder en Herman Finkers hebben de Volkspetitie getekend en riepen in een paginagrote krantenadvertentie de rest van Nederland op om de Volkspetitie ook te tekenen. Zo’n duidelijk signaal van honderdduizenden Nederlanders kan de politiek niet negeren.