vrijdag 5 december 2014

Uitzwaaien Sinterklaas Monnickendam 2014

Evodammer is dit jaar liev geweest en dat kon Sint waarderen.


Wat evodammer op zijn beurt weer enorm kan waarderen is het feit dat onze zuiderburen in Monnickendam Sint zijn verjaardag vandaag ook √©cht samen en groots vieren en hem keurig&net bedanken  voor alle lekkers&leuks en hem uitzwaaien
op de terugreis naar Spanje.
Ge-wel-dig !

Voor de mensen die dit organiseren zijn er geen schoenen genoeg om te vullen
met dankbaarheid en waardering.
Titel: Uitzwaaien Sint Nicolaas
Categorie:cultuur
Datum start evenement:    06 december 2014
Aanvangstijdstip: 18:00
Toegangsprijs: gratis
Plaats: Monnickendam
Locatie: Grote Kerk + haven

Omschrijving:
Sint Nicolaas is jarig vandaag en dat zal ie weten! De vele kinderen die door hem enorm zijn verwend de afgelopen dagen brengen hem een hommage in de Grote Kerk aan de Zarken. De Pieten dansen en zingen en alle kinderen zullen hem daarna begeleiden naar de Haven. Daar ligt de stoomboot klaar voor de verre nachtelijke terugreis naar Spaanse oorden.


Uitzwaaien Sint Monnickendam 2013

De Sint wordt elk jaar met veel publiciteit ingehaald, terwijl hij altijd weer geruisloos vertrekt. Om dat te doorbreken is het Sint Nicolaascomité Monnickendam in 2001 begonnen met het organiseren van het uitzwaaien van de Sint op 6 december.

Dit evenement werd ook dit jaar weer door een paar duizend kinderen en volwassenen vanuit Monnickendam, Amsterdam en wijde omgeving bijgewoond. Op de kindergezichten was duidelijk te zien dat ze het niet leuk vonden dat de Goedheiligman weer richting Spanje vertrok. Maar het feest in de Grote Kerk was er niet minder om. De Sint werd er massaal toegezongen voor zijn verjaardag, en de vele honderden kinderen zagen hoe de PIO's (Pieten In Opleiding) uiteindelijk hun Pietendiploma ontvingen.

Na de feestelijkheden in de Grote Kerk vertrok De Sint met al zijn Pieten richting de binnenhaven, met fanfarecorps Olympia - Con Brio voorop en gevolgd door alle met lampionnen uitgeruste kinderen en hun ouders. In de binnenhaven werd Sinterklaas nog een laatste keer toegezongen, waarna de Sint de haven uitvoer. Daarna voer een ander schip met een kerstboom de haven binnen om op die manier de Kerstperiode officieel in te luiden


Videobeelden van vorig jaar:
http://youtu.be/o0eUzgAqTuE