vrijdag 16 februari 2018

Wethouder Koning van EdamVolendam Maakt Er Een Zooitje Van

Er waren al eerder berichten dat wethouder Koning van het college van B&W van EdamVolendam zowel intern als naar buiten toe onthutsend zwak functioneert. Zijn ‘bijdrage’ aan de raadsvergadering van gisteravond staven dat idee.

Je gelooft je oren niet. In de gemeenteraadsvergadering van vanavond stelt wethouder Koning dat De Lange Weeren - alleen voor Volendammers - bebouwd moet worden. Er moeten 740 woningen komen. Ofschoon er veel minder nodig zijn en de discussie over wat voor een soort woningen nog moet beginnen.

Het kost overigens 10.000 euro per woning extra vanwege afspraken over Natura2000 (hier bouwen - ergens anders groen creĆ«ren). En wie gaat dat betalen ? Het schijnt zelfs zo te zijn dat we gaan proberen het groen dat we hier kwijtraken elders in de provincie Noord-Holland te ‘verkopen’. Te zot voor woorden dus.

Zijn eigen fractie KRAS heeft een paar dagen geleden een vlammend artikel in de NiVo geplaatst waarin sprake zou zijn van +200 woningen (dus exclusief de plannen voor De Lange Weeren) en nog een aantal projecten te gaan. (Vreemd genoeg wordt Korsnas /+/- 80 wooneenheden niet genoemd).

Hij maakt het alleen maar erger door ook nog te stellen dat .............lees verder op www.ev-opinie.nl en klik  HIER