dinsdag 8 september 2015

Uitverkoop Van EdamVolendam

Na een serie nogal discutabele vastgoedtransacties in de afgelopen jaren (HNN - Oorgat - Speeltoren Edams museum - Korsnás - Speeltheater - voormalig politiebureau e.a.) laat de gemeente ons weten dat:

Gebouwen op MAVO terrein worden gesloopt na asbestonderzoek

De gebouwen op het voormalig MAVO-terrein in Volendam worden gesloopt. De gemeente is sinds 3 september jl. eigenaar van het terrein en heeft hekken rond het terrein laten plaatsen. De sloop zal van start gaan als het asbestonderzoek dat nu uitgevoerd wordt is afgerond. Tegelijkertijd wordt er gestart met nieuwe planvorming voor het terrein. Hiervoor zal het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde voorbereidingskrediet gebruikt gaan worden. Er zal gezocht worden naar de beste balans tussen het gemeentelijk ruimtelijk en volkshuisvestelijk beleid en een zo gunstig mogelijk exploitatieresultaat. 
 

Behalve dat die hekken er al jáááááren stonden en diezelfde gemeente het jááááren heeft laten verslonzen (door de eigenaren - vastgoedhandel-gewijs-gesproken - 'carte blanche' te geven) en de gemeente er een half miljoen méér voor betaalde dan ervoor gevraagd werd (Bestuurlijke criminanileit ? Hoezo ? Handjeklap ? Nee hoor ! Cliëntisme ? Echt niet !) zit er natúúrlijk
asbest in zo'n pand.  (Klinkt lekker dreigend).
 Dit gebouw is  'van de gemeente'. Van ons dus. Onze volksvertegenwoordigers hebben blijkbaar beslist dat we het wel kunnen missen.  Slopen die handel.
 
Wéér een kenmerkend stukje van ons verleden weg. Politiek zonder historisch besef. Politici aan de leiband van de jongens met het grote geld. Mooie woorden bij onze volksvertegenwoordigers
maar ook dommigheid - plakkend pluche en diepe zakken.
 
"De beste balans tussen het gemeentelijk ruimtelijk en volkshuisvestelijk beleid en een zo gunstig mogelijk exploitatie-resultaat" is politiek koeterwaals voor de vooraankondiging dat hier
het nieuwe stadskantoor gebouwd gaat worden. Want dat moet in Volendam komen te staan.
 
Alles aan dit dossier ruikt naar bestuurlijke incompetentie - machtsblindheid - een totaal gebrek aan visie en vooral hele grote euro-tekens in de ogen van bepaalde politici en ondernemers.
 
Of heeft u iemand gehoord/gezien die voorstelde ook hier een beetje belastinggeld tegenaan te gooien
en dit karakteristieke pand en de omgeving weer aan de mensen terug te geven ? Bijvoorbeeld restaureren ? Een maatschappelijke functie geven ? Iets moois van te maken ? Trots op worden ?
Niet hè !
 
Het is uitverkoop in EdamVolendam
en de enige vraag van belang is................................................................>
  
 
 
 
 
 klik op een afbeelding
voor een vergrotingAls het dan toch in de uitverkoop is
doe ik een bod op de stoep van de onderwijzerswoning.

Met de hand ingelegd mozaïek.

Als herinnering aan de liefde waarmee het allemaal
gebouwd is in die tijd.

Als blijvend bewijs van de liefdeloosheid
waarmee we nu met ons verleden omgaan.


edamvolendamdigitaal@xs4all.nl