zaterdag 5 september 2015

Refugees Welkom Ook In EdamVolendam/Zeevang

In de media en in de politiek - lokaal - nationaal en internationaal - is de vraag aan de orde of wij als Europa c.q. Nederland c.q. EdamVolendam/Zeevang nog méér zouden kunnen/moeten doen in het vraagstuk van de opvang van oorlogsvluchtelingen.

Naar nu blijkt zijn er een aantal gemeenten in Nederland die - omdat het hier om een heel bijzondere situatie gaat - buiten de reguliere opvang  extra moeite willen doen om hun extra bijdrage op dit punt te vergroten.
 
Alle gemeenteraadsleden van EdamVolendam/Zeevang zijn hierover
de afgelopen week benaderd. Daar is nog geen reactie op gekomen.

Het gaat op dit onderwerp niet over de reguliere opvang van en de daarbij behorende problemen m.b.t. vluchtelingen/statushouders. Die is er al.  Het gaat hier specifiek over tijdelijke en basale hulp aan mensen die gevlucht zijn voor oorlog
en alle ellende die daarbij hoort.

In naburige gemeenten worden er initiatieven genomen en is het onderwerp in bijvoorbeeld de gemeenteraad ter sprake gebracht. Hier in EdamVolendam/Zeevang ook ?

lees meer op
"Solidariteit In EdamVolendam"
http://ev-opinie.nl/forums/viewthread/146

Op de website van Amnesty International kunt u meer informatie vinden
en een petitie ondersteunen die vraagt om snel en actief opzetten van hulp.
#refugeeswelcome
Bekijk in browser

Verwelkom Vluchtelingen © Amnesty International
We staan voor de grootste vluchtelingencrisis van onze generatie. Oorlog, onderdrukking en vervolging dwingen mensen hun land te verlaten. Wat de reden om te vluchten ook is, één ding hebben vluchtelingen gemeenschappelijk: niemand verlaat zijn familie en vrienden wanneer het niet absoluut noodzakelijk is.

Vluchtelingen hebben recht op bescherming, maar Europa heet hen welkom met hekken, prikkeldraad en traangas. Dat moet anders.

Door op deze link te klikken
Roep premier Rutte op ruimhartig vluchtelingen toe te laten
komt u op de site van Amnesty International
Daar kunt u meer info vinden en de petitie ondertekenen.

Teken nu de petitie
Teken nu de petitie