donderdag 16 april 2015

VD80 Hypocriete Bangmakerij En Groen Van Angst

2017 10 25 NHD / groot-waterland

Het spook van 'bouw-ook-de-laatste-stukje-groen in EdamVolendam/Waterland vol
duikt weer eens op. Niks nieuws onder de zon. Zolang het een spook blijft is dat prima.
Lees over de meest recente ontwikkelingen: https://www.groot-waterland.nl/2017/10/26/projectontwikkelaars-edam-volendam-en-waterland-staak-verzet-tegen-bouw-van-woningen-in-purmer/#comment-112050
donderdag 16 april 2015

In de NiVo
een uitgebreid artikel
van VD80.

Ze zijn boos en bang.
En de bedoeling is
dat wij dat ook zijn.
En anders vanaf nu worden.

Het gaat over regionale
(bouw-)plannen
die al jaren in de kast liggen
en nu - volgens VD80-
opeens actueel lijken te worden. Niet dus.


Bouwen-|Bouwen-Bouwen-In-De-Vorige-Eeuw
Al sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw zijn er wilde plannen geweest om het gebied tussen Purmerend en EdamVolendam en Waterland vol te bouwen. Dat was in die tijd zo. Er was altijd tekort aan woonruimte en woningen en bouwen-bouwen-bouwen was booming business.

VD80 zelf heeft zich in de 30 jaar dat het bestaat als lokale politiek stroming nooit met andere dingen bezig gehouden dan met bouwen-bouwen-bouwen. Ten koste van alles en iedereen. Het was haar bestaansgrond. De rest van de lokale belangen liet deze partij politiek gezien altijd graag aan haar deurtje voorbij gaan.

klik op een afbeelding
voor een vergroting
Opfrissen Achterhaalde Structuurvisie
Er was een half jaar geleden een bijeenkomst van bobo’s uit de regio die die laatste inrichtingsplannen voor onze omgeving/regio (Structuurvisie 2009) verplicht nog eens wilden bekijken en zonodig aanpassen. Daarna gaan zulkse plannen weer in de kast.
Want de groei is eruit. We krimpen. Dat weet u - dat weet ik - dat weten zij - dat weten we allemaal. In 2040 staat 20% van onze landelijke woonruimte leeg. Prachtige plannen maar achterhaald. Bouwen voor leegstand heeft geen toekomst. En we weten tegenwoordig véél beter hoeveel méér ruimte en groen waard is.
De toekomst is zó anders dan we 50 jaar geleden dachten.


Bangmakerij
Toch ziet VD80 hier een uitstekende gelegenheid om naar aanloop van de verkiezingen in november as. weer een actie ‘bangmakerij’ te ontketenen. Volendam wordt 'aangevallen' !
Al het groen / de groene buffer rond EdamVolendam vallen ten prooi aan dat ‘slechte’ Purmerend ! (altijd een ander de schuld geven).  
Opeens hebben we erg behoefte aan al-of-niet agrarisch groen ?!  
En hoezo is het nu opeens "onze' Purmer ? 
Volendam80 verzet zich tegen de bebouwing van de Purmer !
Onzin natuurlijk. Volendam80 baalt ervan dat in dit plan de 'eigen bouwers' niet mee zouden mogen doen. Als ze mee mochten bouwen waren ze vóór. 
Beetje gekke reactie omdat de plannen sowieso nooit zullen doorgaan. 
De Tijden Veranderden
Jammer dat ‘De Blokgouw’ (1980) nodig was - ‘Het Middengebied’ (1990) al een discussiepuntje werd “De Broeckgouw’ (2000) overbodig bleek en ‘De Lange Weeren’ er nooit zal komen. Ook Jammer dat juist VD80 voorop liep en loopt als er maar bakstenen gestapeld kunnen worden. En dan nu opeens anderen verwijten dat ze zouden willen bouwen ? Wel zelf - onnodig - bouwen maar als een ander dat zou willen gaan doen opeens ‘in het verzet’ gaan ? En daartoe opeens een 'groene' partij willen zijn ? VD80 verschiet opeens van kleur en ziet letterlijk 'groen van angst'

VD80 Niet Meer Van Deze Tijd
VD80 is een bouwers-partij. Vertegenwoordigt uitsluitend
de bouwmaffia en hun tribale symphatisanten in Volendam.
Leeft en denkt in het verleden. Bouwt voor de werkgelegenheid desnoods voor leegstand. Bang voor de toekomst. Geeft geen flikker om groen of duurzaamheid en keek van Lijst Kras de kunst af van het bangmaken van de kiezer in de aanloop van de verkiezingen.


Het is aan de andere lokale politieke partijen om de kiezer er van te overtuigen dat VD80 flauwekul verkoopt - (eigenbelangende) spelletjes speelt en bangmakerij van de ‘eigen’ bevolking tot verkiezings-kunst(je) heeft verheven.

Verkiezingen
Want VD80 be-eindigt haar artikel met de oproep om toch vooral op hen te stemmen in november want zij zijn ‘voor een groene gemeentegrens’. De gotspe. Eerst alles volbouwen en dan dit ?!

Niks bijgeleerd die lui van VD80. En, als ze dan toch zo graag in de herhaling blijven hangen moeten we maar hopen dat de 2 zetels verlies die ze in 2014 opliepen er in 2015 in de herhaling nóg een keer vanaf gaan. Sommige lokale politieke partijen komen in de marge het best tot hun recht.


http://isw.nl/fileadmin/documenten/Regiovisie_Waterland_2040_januari_2009.pdf

http://download.edam-volendam.nl/Structuur%20Visie/Edam-Volendam%20Structuurvisie%2021-04-2009.pdf