zaterdag 17 mei 2014

EdamVolendam Neemt 57 Asielzoekers Op

EdamVolendam 16 mei 2014

De gemeente EdamVolendam maakt plannen om 57 asielzoekers uit Syrie en Eritrea op te vangen. Het zou gaan om 8 gezinnen - enkele paren en individuele mensen die gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld in hun land.
“Juist nu de discussie over de opvang van vluchtelingen landelijk en Europees zo hoog oploopt is het nodig als gemeenschap een signaal af te geven. We hebben hier in de loop der jaren ervaring opgedaan en een eigen organisatie. 57 mensen extra opvangen zou 0,2 % uitmaken van de totale bevolking dus dat moet kunnen."
"We zijn een gastvrij sociaalvoelend volk en rijk, gezond en veilig. Dat moet je anderen soms ook kunnen gunnen. Zeker als er kinderen in het geding zijn.”
“Ze hebben vooralsnog niet veel nodig: een dak boven hun hoofd - wat huisraad en kleding - eten en drinken een luisterend oor en een helpende hand en vooral het veilige gevoel dat ze eindelijk een rustig kunnen slapen. Dat zouden we zelf toch ook willen als we in zo’n situatie terecht zouden zijn gekomen ?”
De gemeente onderzoekt op welke locaties de voorlopig tijdelijke opvang zou kunnen plaatsvinden. Een oude school of kerk die al jaren leegstaat - een leeglopend bejaardenhuis - een kantorenpand - bedrijfsunits of particuliere woningen die voor een bepaald periode als opvang zouden kunnen worden gehuurd.
“Indien nodig zetten we zelf wat neer”, aldus de woordvoerder. "Voor het geld en de inspanning die dit met zich meebrengt zijn landelijk potjes en zelf kunnen we er ook heus wel wat mee. We zijn goed in niet moeilijk doen en overal een oplossing voor vinden.  Ook in dit geval” 
Dat juist aanstaande zondag Geert Wilders een bezoek brengt aan deze gemeente heeft volgens ingewijden “niets met dit besluit te maken”

En dat bovenstaand stukje - maar al te helaas - verzonnen is en niets met de wrange werkelijkheid te maken heeft zal u ook duidelijk zijn. Erg genoeg.

https://www.vluchtelingenwerk.nl