maandag 15 oktober 2012

Preitaart Recept

Als ik vanavond thuiskom ruikt het hele huis al heerlijk naar preitaart.
Preitaart - precies wat zo'n druilerig uithangdagje kan gebruiken.

Vandaag draait mevrouw evodammer haar gracieuze culinaire pirouettes in onze keuken
en het resultaat is - als altijd - heel smakelijk.

Ik vraag me hardop af of er een recept van is of dat het bij haar allemaal 
uit-het-hoofd  en  en-routine gaat.
Ja: er is een recept.  In een oud receptenboekje waar we ooit
jongverliefd&dol-enthousiast aan zijn begonnen.

Doet u ermee wat u wilt - wij hebben heerlijk gegeten.
De ingrediënten

Het resultaat na de eerste ronde
Klik op een afbeelding
voor een vergroting

Kom terug op dit blog
door te klikken op
het terugpijltje
linksboven in uw beeldscherm

De kokkin laat nog weten dat de voorkeur uitgaat naar bladerdeeg.
De vandaag gebruikte hartige-taart-taartbodem is goed gelukt maar ons iets té krispy.

Voorts dient vermeld dat we gebruik hebben gemaakt van Italiaans gekruid gehakt.
Bij gewoon gehakt moet u misschien méér kruiden gebruiken.

En tenslotte: het is een kwestie van smaak en uitproberen om de verhoudingen tussen de verschillende ingrediënten te veranderen. Meer of minder van het een of het ander geeft ook meer of minder vocht 
of vet in het gerecht. 

Zo leer je - na 35 jaar uit hetzelfde pannetje eten - toch elke dag weer bij.

Succes en smakelijk eten.