vrijdag 24 juni 2011

Recept Meatloaf

(dit recept is voor 4 personen)

Het gehaktbrood zelf:

>   11/2 pond gehakt
      half-om-half is handiger dan mager gehakt (heeft wat meer vet in zichzelf / braadt beter)

als je vooraf-gekruid gehakt neemt hoef je in principe geen kruiden meer bij te voegen.
Maar dat is een kwestie van smaak.

>   1 niet-te-kleine fijngemaakte ui

>   1 blikje tomatenpuree (klein – 70 gram)

>   1ei (mogen er ook 2 zijn)

>   theelepel peper

>   theelepel zout

>   scheut koffieroom

>   paneermeel (maakt het brood luchtiger)

variatie: knoflook / paprika / pepers (voor de heet-eters onder ons)
en alles dat je zelf - creatief-kokend - denkt leuk&lekker te vinden.

Kneed van het gehakt en de ingrediënten een brood.
Doe dat in een ovenschaal met deksel.

Saus:

>   2 kopjes water

>   1 blik tomatenpuree (groot – 140 gram)

>    eetlepel azijn

>    eetlepel mosterd

>   eetlepel bruine suiker

>   eetlepel maizena

(naar smaak -zoet/zuur/mosterd- meer van het een of meer van het ander toevoegen)

Saus goed roeren en omslaan tot 'ie mooi gelijkmatig is.



Vlees in de oven
oven op 200 graden (dus niet voorverwarmen – het gehaktbrood langzaam op temperatuur laten komen)
vlees 11/2 uur in de oven laten

na een uur de saus erbij doen.
Een paar keer de saus over het vlees gieten.

Serveren met aardappels en groente
(wij vinden bloemkool of sperziebonen er erg goed bij passen)
maar rijst met lekkere groente erbij is ook héél lekker.

ikkookook@kokkie.nl


NB:  ja........het is eigenlijk een uit-de-hand-gelopen gehaktbal-voor-meerdere-personen.
kijk ook op http://www.google.nl/#hl=nl&rlz=1W1ADRA_nl&sa=X&ei=xwoFTuqLJI-hOuP4pc8N&sqi=2&ved=0CBgQBSgA&q=recept+dutch+meat+loaf&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=11d837b47558ab47&biw=1016&bih=600